Hoppa till sidans innehåll

Lugnet efter stormen...

18 JUN 2018 20:16
Idag är det måndag och vi har precis avslutat Mitt Sverige Cupen deltävling nr 4 på Klingre. Ett stort arrangemang med många hjälpande medlemmar! TACK!
  • Uppdaterad: 18 JUN 2018 20:18

I helgen gick Mitt Sverige Cupen deltävling 4 av stapeln hos oss på Klingre! 

Vi har jobbat hårt veckorna och dagarna innan tävling och många timmars förberedelse både på och bredvid banan har det blivit. Under helgen har ca 80 funktionärer hjälpts åt från klubben samt några av deras bekanta. Vi har fått lånat både maskiner och förare från olika företag och utan dessa hade det inte vart lika lätt att få till denna helg. Tack! 
Under helgen har allt flutit på otroligt bra och allt har fungerat som det ska. Banan har varit i topp-skick trots det torra vädret, publiken har fått solsken och fartfylld motocross och kiosken har sålt hemlagad mat, köttebullemackor, glass och kaffe så klart! 


Det var 150 förare anmälda, men till start kom 143st.

I yngsta klassen 65GH, startade 12st. Väldigt roligt att det börjar fyllas på nerifrån igen inom denna sport. Dessa små kanttar kämpar på runt banan med sådan glädje! Alla får pokal och när de kört klart för dagen hänger många av de startande tillsammans och tittar på när "de stora pojkarna" kör sina heat. 

Från ÖMK startade hela 6st killar i 65GH: 
49 Klas Wiklund
728 Theo Vestin
37 Miro Arvidsson
830 Theo Mårtensson
945 Anton Ögren
1027 Folke Hörnqvist


I 85GH var det full grind, dvs 20st startande. Kul att så många väljer att åka hoj. Men vi ser ett behov av att kunna erbjuda ännu fler platser till start för barn i denna klass. Det är tråkigt att bli hindrad av att det är fullt, barnen blir ju mest glad om de bara får köra tävlingen! 


Från ÖMK var det 4st: 
151 Alexander Lindberg
173 Abbe Solax
296 William Gyllenhammar
1013 Anton Dahlgren


I 85U startade det 16st, en del var det första gången för i denna klass, för en del är det sista året de kör 85U. I toppen av heaten hade ÖMK två riktigt duktiga grabbar som turades om att leda heaten hela helgen. 

50 Anton Jakobsson
204 Kevin Wikström


I U17 + Girls startade 17+4st. En tuff klass då många är i tonåren och kämpar hårt och vill framåt. Tjejerna gör det bra som kör tillsammans med alla dessa grabbar. Spridningen är relativ över fältet i hastighet, men i toppen går det fort! Det är alltid spännade att se hur de som kör i denna klass plötsligt har tagit ett steg framåt i sin kör-teknik och helt plötsligt klättrar i poängstegen. 

Från ÖMK startade: 
138 Erik Lindberg
423 Neo Sjödin
827 Alexander Vestin

Nästa klass är en klass som kallas Bredd, dvs en "motionärs-klass". De ingår inte i någon total i cupen och de kör bara 2 heat på lördag. Här ställer både f.d. elit-åkare upp, pappor till de yngre barnen som kör i lägre klasser och en och annan nybörjare. 

ÖMK's Bredd-åkare i årets tävling: 
22 Niklas Haarahiltunen
326 Anton Strandberg
548 Stellan Sjödin
641 Henrik Lundström

I sista klassen tävlade Junior, Senior och Elit-åkare tillsammans med olika kubik på motocrossarna. Klassen kallas MX Open. I år hade vi flera förare med Elit-licens, vilket är jätteroligt att de väljer att komma till lilla Klingre och köra motocross. I toppen gick det riktigt fort och frågan är om det inte var ban-rekord till och med. Nr 350 Silfversten drog till med en vavtid på 1,40 sek på träningen på lördag. 

ÖMK ställde upp med 4 åkare i denna klass:
24 Mikael Gyllenhammar
329 Robin Skyttberg
521 Albin Lundvall
489 Jonas Olsson

Vi i Tävlingskommittén vill tacka alla som gjort denna tävling till den toppen-helg det blev! Allt från funktionärer, områdeschefer, kioskpersonal, de som bakat och lagat mat, maskinister som fixat banan och såklart alla motocross-åkare som besökt oss! 
TACK! 


PS. Bilder kommer inom kort. 

Skribent: Mari Sjödin
Epost: Adressen Gömd

Anslut ditt SvenskaSpel
          kort till oss! 

 

 

ÖMK i samarbete med:

sisu
idrottslyftet

 

 

    Vårt Swish-nr
   123 453 81 79

swish

Postadress:
ÖMK Motocross & Enduro - Motorcykel och Snöskoter
Happstavägen 33B
89491 Själevad

Kontakt:
Tel: 0703400237, 0703031391
E-post: This is a mailto link

Se all info