Hoppa till sidans innehåll

Till minne av Roger Skyttberg

05 MAJ 2021 11:46
För en tid sedan nåddes vi av det tråkiga beskedet att Roger gått bort efter en tids sjukdom. Han var en drivande kraft inom ÖMK redan från starten. Så här minns vi honom:
  • Skapad: 05 MAJ 2021 11:46

Till Minne av Roger Skyttberg

I början år 2000 delades Motorföreningarna i Örnsköldsvik och ÖMK Motocross och Enduro föddes. Detta var en tid med få aktiva, men en som var med redan på den tiden var Roger Skyttberg. När vi började köra fanns Roger där, alltid trevlig och alltid hjälpsam. Vi är nog många som under åren fått råd och tips av Roger.

Allt eftersom våra egna söner börjad åka cross byggdes ungdomsverksamheten upp med Roger i spetsen som tränare för stora gruppen. När vi bara efter något år utbildat oss till ungdomstränare hade vi över 120 barn och ungdomar i träning och därmed lades grunden för klubbens ungdomsverksamhet där just Roger hade en stor och drivande roll.

Under många år var Roger aktiv i ÖMK’s styrelse i allt från banansvarig till ordförande. Han hade ett enormt intresse för motocross men även för föreningen. Periodvis var hela familjen Skyttberg på Klingre, Robin och Lukas i olika träningsgrupper, lilla Julia springandes runt i depån och Åsa i cafeterian. Klinge var som ett andra hem för oss alla under väldigt många år där Roger var viktig och sammanhållande både för oss och för klubben.

Under alla år var Roger själv en aktiv crossåkare och till slut provade han även på enduro och körde även ett Gotland Grand National.  Självklart imponerade han även där, 5 varv på en snabb tid i sin debut var oerhört bra. Men han var även pappan i depån, ivrigt hejande och idogt skruvande.

Under de sista åren har Roger kämpat mot sjukdomar men varje gång vi träffats har han alltid varit positiv och osjälviskt frågat hur vi andra har det. Han har alltid varit intresserad av andra människor.

Vi kommer minnas Roger som en oerhört härlig person, som aldrig var rädd att säga sin åsikt! Han var rak och ärlig och aldrig rädd att hugga i när det behövdes.

Vila i frid Roger och tack för allt!

ÖMK Motocross & Enduro genom
Mats Westman, Staffan Näsholm och Conny Sjöström

Skribent: Mari Sjödin
E-post: This is a mailto link

Anslut ditt SvenskaSpel
          kort till oss! 

 

 

ÖMK i samarbete med:

sisu
idrottslyftet

 

 

    Vårt Swish-nr
   123 453 81 79

swish

Postadress:
ÖMK Motocross & Enduro - Motorcykel och Snöskoter
Happstavägen 33B
89491 Själevad

Kontakt:
Tel: 0703400237, 0703031391
E-post: This is a mailto link

Se all info