Hoppa till sidans innehåll

Cross skolan 2021


Cross-skolan - Vi välkomnar alla barn från 5år och uppåt! 

2021-mars 
Vi återkommer så snart vi kan ang mer info om hur cross-skolan kommer att ske under säsongen 2021. Är du intresserad av våran träningsverksamhet/crosskolan

Varje vår innan säsongen går igång så brukar vi ha "Prova på" -dagar som utannonseras på hemsidan och med affisher på tex skolorna. Vi har möjlighet att tillhanda motorcykel till åldrarna 7-12år.

Vi välkomnar alla barn från 5år och uppåt! 

Syfte och mål

Att på ett lekfullt sätt lära barn och ungdom att köra motocross på ett riktigt och säkert sätt. Vi kommer även att lära oss flaggornas betydelse och uppträdande, på och utanför banan. Grupper finns för 50cc, 65cc och 85-150cc. All träning sker under överinseende av utbildade och av SVEMO licensierade tränare. Kursmatrial (teori för barn och vuxen) ingår och vi ställer krav på att minst en förälder skall genomgå ett antal teorilektioner under säsongen.

 

Guldhjälmslicens
SVEMO, liksom de flesta förbund som tillhör Riksidrottsförbundet, har ställt stora krav på tävlingsverksamhet med barn under 12 år. Tävlingar skall ske under kontrollerade former och ha stora inslag av lek, bygga på frivillighet och inte bidra till stress och elittänkande (se även RFs publikation "Idrotten vill"). För att leva upp till detta har man inom SVEMO tillsammans med landets crossklubbar infört nya regler gällande aktiviteter för barn under 12 år. Dessa regler kallas "Guldhjälmsreglementet" efter den licensform och det tävlingsreglemente som införts. För att få tävla måste den aktive genomföra 3 olika prov, både praktiska och teoretiska (brons, silver och guldhjälm). När man uppnått Guldhjälmsstatus får man tävla. Varje prov skall genomföras med minst 1 månads mellanrum och tillsammans med vårdnadshavare. På licensbrickan skall alltså även vårdnadshavare stå och man får inte starta i en tävling utan att denne är med. Om vårdnadshavaren inte skulle klara proven, klarar inte heller den aktive provet. Proven är olika för barn och vuxen. Om man deltar i vår crosskola ingår licenstagningen som en del i undervisningen för dom som så önskar.

 

Kostnad

Klicka på följande länk: Medlemsansökan 

 

Allmänt

Vi samlas i depån 15  minuter innan start för genomgång och uppdelning i grupper.

Sedan ger vi oss ut på banan tillsammans med tränare och kör.

Vissa dagar kan det vara körning på banan varvat med teorilektioner i klubbhuset.

 

  • Körning får INTE ske inom depåområdet! 

  • Tvätt av motorcyklar eller annat får enbart förekomma på angiven plats inom området.

  • Miljömatta under uppställda motorcyklar är obligatoriskt.

 

Uppdaterad: 15 APR 2018 09:27 Skribent: Daniel Wikström

Anslut ditt SvenskaSpel
          kort till oss! 

 

 

ÖMK i samarbete med:

sisu
idrottslyftet

 

 

    Vårt Swish-nr
   123 453 81 79

swish

Postadress:
ÖMK Motocross & Enduro - Motorcykel och Snöskoter
Happstavägen 33B
89491 Själevad

Kontakt:
Tel: 0703400237, 0703031391
E-post: This is a mailto link

Se all info